Fractievoorzitter Leiden Participeert verlaat politiek

Fractievoorzitter Anandkoemar Jitan van Leiden Participeert komt na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart niet terug in de Leidse raad. Jitan zegt het besluit in de loop van 2021 te hebben genomen.

“Door de coronacrisis was mijn onderneming tot stilstand gekomen. Mijn naasten kwamen plotseling te overlijden. Dat heeft een grote impact op mij gehad. Nu wil ik tijd maken voor mijn gezin en mijn kleinkinderen”, zegt Jitan die zich eerder afsplitste van de Partij Sleutelstad. Het was al duidelijk dat hij richting de verkiezingen geen prominente plek meer zou krijgen bij Leiden Participeert. Het lijsttrekkerschap wordt vervult door nieuwkomer Pritti Rana.

Een terugkeer in de gemeentepolitiek op een later tijdstip sluit Jitan overigens niet helemaal uit. “Wie weet maak ik in de toekomst een comeback in de Leidse politiek met een nieuwe visie.” Hij zegt met plezier terug te kijken op zijn politieke carrière. “Ik heb ontzettend veel geleerd. Ook heb ik veel goede mensen leren kennen. Ik kan het iedereen aanbevelen om een keer de stap naar de gemeenteraad te zetten.”

Bron: https://sleutelstad.nl/2022/01/07/fractievoorzitter-leiden-participeert-verlaat-politiek/