2todrive

Vanaf 2011 biedt Autorijschool  Jitan ook de 2toDrive opleiding aan. Door 2toDrive kunnen jongeren eerder beginnen met rijlessen, dit kan vanaf 16,5 jarige leeftijd. Vanaf de dag dat de leerling zeventien jaar geworden is, is het voor de leerling mogelijk om een rijexamen af te leggen bij het CBR. Indien de leerling geslaagd is, mag hij of zij tot de achttiende verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door hun zelf gekozen coach(es). Jongeren hoeven dus niet meer te wachten tot hun achttiende voordat ze eindelijk kunnen beginnen met rijlessen.

2toDrive

Indien de leerling al zeventien is op het moment dat hij of zij met 2toDrive start, dan mag de kandidaat wel beginnen met het volgen van rijlessen, maar moet hij of zij wachten tot de achttiende verjaardag om het praktijkexamen af te leggen. Hieronder volgt een kleine opsomming van de belangrijkste elementen bij van de 2toDrive opleiding:

  • Vanaf de zestiende verjaardag van de leerling kan hij of zij al een theorie-examen aanvragen.
  • Het theoriecertificaat is 1.5 jaar geldig.
  • Vanaf 16.5 jaar kunnen er rijlessen worden genomen.
  • Vanaf 17 jaar kan er een rij-examen bij het CBR worden afgelegd. Is dit CBR-rij-examen gehaald, dan mag de kandidaat tot de 18e rijden met een coach.
  • Vanaf de 18e jaar kan de kandidaat zelfstandig rijden in het verkeer.