BROEM (voor 50+’ers)

Senioren kijken nogal strak voor zich uit terwijl zij achter het stuur zitten. De waarnemingen van verkeersdeelnemers links en rechts nemen hierdoor af. Daarnaast is het moeilijker om kleuren en diepte waar te nemen en neemt de gevoeligheid voor verblinding toe. Vaak is het lang geleden dat een 50+er zijn of haar rijbewijs heeft gehaald. In de tussentijd zijn veel nieuwe regels bijgekomen en zijn er veel regels aangepast.

Broem

Speciaal voor senioren van 50+ is de BROEM cursus gelanceerd. BROEM betekent BReed overleg Ouderen En Mobiliteit. Het is een landelijk initiatief van ANWB, Bovag-rijscholen en Veilig Verkeer Nederland, bedoeld om ouderen een beter inzicht te geven in het verkeer. Zo kan iedereen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig mobiel blijven.

De Cursus BROEM cursus is helemaal gericht op ouderen die in een ontspannen setting deskundig advies willen krijgen over zijn of haar rijstijl. De rit wordt afgenomen door de rij-instructeur of door een CBR-examinator in de auto van de cursist.