De Rijopleiding in stappen

De Rijopleiding in stappen bestaat uit vier verschillende modules. Module één: voertuigbediening en –controle. Module twee: eenvoudige verkeerssituaties. Module drie: complexe verkeersituaties. Module vier: verantwoord gedrag. In elke module wordt een aantal scripts behandeld. Een script is een programma waarmee de leerling een stuk van een verkeerssituatie kan oplossen. Indien de leerling deze scripts voldoende beheerst en goed kan toepassen, is de leerling in staat om alle verkeerssituaties  zelf op te lossen.

Rijopleiding in Stappen

In het speciale Rijopleiding In Stappen boek wordt de voortgangsoverzicht per module nauwkeurig bijgehouden, ook worden de resultaten van de deeltoetsen hierin vermeld. De voortgangsoverzicht is persoonlijk eigendom van de leerling, vandaar dat de rij-instructeur zal adviseren om het boek mee naar huis te nemen. De instructeur behandeld de scripts in de volgorde die het best bij jouw manier van leren past. Zo wordt er een uniek en  zo efficiënt mogelijke rijopleiding op maat gecreëerd. Het doel is dat je je eigen scripts gaat maken om alle verkeerssituaties zelf op te lossen.

In elke fase neemt de rij-instructeur een andere rol aan. De instructeur zal in fase één als een motivator en een demonstrator fungeren. Hij zal de handelingen duidelijk en rustig voordoen. In fase twee neemt de rij-docent de rol aan van een begeleider, hij zal je ondersteuning bieden daar waar dat nodig is. Tot slot neemt de rij-instructeur de rol van een coach aan, hij zal je helpen te ontdekken wat je kunt verbeteren, daarnaast zal hij je advies geven in bepaalde situaties.