Het verloop van de rijopleiding

Het verloop van de rijopleiding

Hoe verloopt de rijopleiding bij Autorijschool Jitan?

1 Alle rijlessen worden op een instructiekaart bijgehouden om een overzicht te krijgen van onderdelen die de leerling beheerst en onderdelen waar nog aan gewerkt moet worden. De leerling heeft de mogelijkheid om de leskaart mee naar huis te nemen, om thuis de vorderingen tijdens de rijlessen te laten zien.

2 Alle rijlessen duren 60 minuten. Twee minuten voor het einde van elke les wordt met de leerling de les geëvalueerd.

3 Aan de hand van het talent en de leersnelheid van de leerling zal er de eerste les een indicatie worden gemaakt van het aantal benodigde rijlessen. Als een leerling al bij een andere rijschool rijlessen heeft gehad, dan wordt eerst bekeken wat de leerling al geleerd heeft en wat nog aangeleerd of verbeterd moet worden.

4 De leerling kan na de rijles schriftelijk feedback ontvangen, hierdoor kan hij of zij zich extra goed voorbereiden op de volgende rijlessen.

5 De rij-instructeur die de les verzorgt, is up-to-date met alle nieuwe cursussen. Autorijschool Jitan is altijd op zoek naar vernieuwing om de leerlingen zo goed en efficiënt mogelijk op te leiden.

6 Tijdens de rijlessen wordt er gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen. Een aantal hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden zijn:

              ● Tekeningen
              ● Demonstraties door de rij-instructeur
              ● Instructieboeken

7 De rijlessen worden verzorgd door een vaste rij-docent. Het voordeel hiervan  is dat de instructeur een goed beeld heeft van de vordering van de leerling.

8 Autorijschool is lid van BOVAG, dit lidmaatschap betekent dat de kwaliteitsnorm van de rijschool boven het gemiddelde ligt.